Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaczana masala
Ziemniaczana masala - składniki:
Ziemniaczana masala - sposób przygotowania:
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, obierz, przeciśnij przez praskę i odstaw. Rozgrzej łyżkę oleju, dodaj gorczycę, kmin, ciecierzycę i soczewicę, połówki chili i listki curry. Gdy gorczyca zacznie pękać, dodaj zielone chili, imbir, cebulę i pomidory. Podgrzewaj 2-3 minuty. Posól do smaku, dodaj kurkumę i szklankę wody. Rondel przykryj, duś około 5 minut. Dodaj ziemniaki oraz groszek. Gotuj razem jeszcze 2 minuty, stale mieszając. Przed podaniem posyp kolendrą.
- 50 dag ziemniaków
- 2-3 posiekane zielone chili
- kawałek (5 cm) posiekanego imbiru
- 2 posiekane cebule
- 2 pokrojone pomidory
- sól do smaku
- 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki ugotowanego groszku
- 1 mały pęczek kolendry
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka ziaren brązowej gorczycy
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżka ciecierzycy (może być z puszki)
- 1 łyżeczka żółtej soczewicy
- 1 czerwona chili przekrojona na połówkę
- oczyszczona z nasion
- listki curry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki