Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Curry krabowe
Curry krabowe - składniki:
Curry krabowe - sposób przygotowania:
Rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Włóż listki curry, posiekane papryczki chili, czosnek i imbir, gotuj 5 minut na małym ogniu. Dodaj sproszkowaną chili i kurkumę, powoli wlewaj 200 ml wody, cały czas mieszając. Zagotuj, zmniejsz ogień, podgrzewaj 7-8 minut. Co jakiś czas mieszaj. Dodaj paluszki krabowe, gotuj około 10 minut na średnim ogniu. Wlej mleko kokosowe, pozostaw danie na małym ogniu na 2-3 minuty. Posól do smaku, zdejmij z ognia, odstaw na kilka minut. Przypraw do smaku sokiem cytrynowym. Curry jest najlepsze od razu po przygotowaniu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki