Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki z baraniny
Roladki z baraniny - składniki:
Roladki z baraniny - sposób przygotowania:
Pokrój mięso na 6 plastrów. Natrzyj solą do peklowania, posmaruj pastą czosnkowo-imbirową (lub startym imbirem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem w proporcji 1:1), dodaj ocet i pół łyżki mieszaniny przypraw i dokładnie wymieszaj. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Na każdym plastrze mięsa ułóż trochę pokrojonych jajek, ziemniaków, marchewki i farszu kiełbasianego. Zwiń, uformuj roladki, obwiąż bawełnianą nicią. Na dużej patelni rozgrzej olej, przyrumień cebulę, dodaj pomidora, chili i resztę przypraw. Włóż roladki, smaż na ostrym ogniu, aż się przyrumienią. Zalej sokiem tamardynowym i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem zdejmij nitki z roladek.
- 10 g mielonego kuminu
- 50 g mielonego czarnego pieprzu
- 3 płaskie łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1 płaska łyżeczka chili
- 1 kg baraniny
- 2 łyżeczki soli do peklowania
- 2 łyżeczki pasty czosnkowo-imbirowej
- 3 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
- 1 łyżka mieszaniny przypraw
- 2 jajka na twardo (pokrojone w kostkę)
- 1 ziemniak (pokrojony w kostkę)
- 1 marchewka (pokrojona w plasterki)
- 3 łyżki pikantnego farszu z kiełbasy lub metki
- 2 łyżki oleju
- 1 posiekana cebula
- 1 posiekany pomidor
- 1 posiekana zielona papryczka chili
- 1 szklanka soku tamardynowego lub lemoniady (niegazowanej)
A może coś innego?
Informacje o Roladki z baraniny
-
Mięsne roladki
, przekrój na ćwiartki, usuń pestki, miąższ pokrój w paski. Na płatach indyka połóż po pasku melona, sera i kilka pasków pomidora, zwiń w rulon i zepnij. Obtocz w płatkach kukurydzianych i smaż roladki na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Roladki z baraniny 10 g mielonego kuminu 50 g
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki