Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasztet wiejski z koniakiem

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Pasztet wiejski z koniakiem - składniki:
Pasztet wiejski z koniakiem - sposób przygotowania: Pokrój wieprzowinę i słoninę, przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj sól, pieprz, koniak, przyprawy korzenne i ziołowe. Wbij jajka, wyrób jednolitą masę.
Formę posyp pokruszonym listkiem laurowym i połową tymianku, wyłóż plasterkami słoniny. Wypełnij farszem, przylryj resztą słoniny, posyp tymiankiem.
Przykryj folią aluminiową, wstaw do naczynia z gorącą wodą. Wsuń do piekarnika, piecz godzinę w temp. 180°C. Odkryj, piecz 15-20 minut.

Informacje o Pasztet wiejski z koniakiem

  • Przekąski do Beaujolais Nouveau

    Przekąski do Beaujolais Nouveau

    ; Zobacz też przepisy na: Pasztet z królika , Pasztet z orzechami oraz Pasztet wiejski z koniakiem Podczas spotkania przy francuskim (nie tylko młodym) winie, zawsze sprawdzi się odpowiednio skomponowana deska serów. Pamiętaj, by pojawiły się na niej różnorodne sery, a także dodatki takie jak orzechy