Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pasztet wiejski z koniakiem
Pasztet wiejski z koniakiem - składniki:
Pasztet wiejski z koniakiem - sposób przygotowania:
Pokrój wieprzowinę i słoninę, przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj sól, pieprz, koniak, przyprawy korzenne i ziołowe. Wbij jajka, wyrób jednolitą masę.
Formę posyp pokruszonym listkiem laurowym i połową tymianku, wyłóż plasterkami słoniny. Wypełnij farszem, przylryj resztą słoniny, posyp tymiankiem.
Przykryj folią aluminiową, wstaw do naczynia z gorącą wodą. Wsuń do piekarnika, piecz godzinę w temp. 180°C. Odkryj, piecz 15-20 minut.
Formę posyp pokruszonym listkiem laurowym i połową tymianku, wyłóż plasterkami słoniny. Wypełnij farszem, przylryj resztą słoniny, posyp tymiankiem.
Przykryj folią aluminiową, wstaw do naczynia z gorącą wodą. Wsuń do piekarnika, piecz godzinę w temp. 180°C. Odkryj, piecz 15-20 minut.
Informacje o Pasztet wiejski z koniakiem
-
Przekąski do Beaujolais Nouveau
; Zobacz też przepisy na: Pasztet z królika , Pasztet z orzechami oraz Pasztet wiejski z koniakiem Podczas spotkania przy francuskim (nie tylko młodym) winie, zawsze sprawdzi się odpowiednio skomponowana deska serów. Pamiętaj, by pojawiły się na niej różnorodne sery, a także dodatki takie jak orzechy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki