Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagnię po walijsku
Jagnię po walijsku - składniki:
Jagnię po walijsku - sposób przygotowania:
Zrób sos miętowy: cukier rozpuść w occie, gotuj 3 minuty. Dodaj posiekaną miętę, odstaw do ostygnięcia. Przygotuj piure: zeszklij cebulę na połowie masła, dodaj groszek, śmietanę i wodę, przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotuj 10 minut, aby większość płynu odparowała. Przetrzyj lub zmiksuj, podgrzej i odstaw.
Steki jagnięce usmaż (po 6 minut z każdej strony) na pozostałym maśle. Mięso zalej sosem miętowym, podgrzewaj, ciągle mieszając, aż sos zacznie wrzeć. Steki podawaj w sosie z groszkowym piure. Dobrym dodatkiem są młode ziemniaki ugotowane wraz z gałązką mięty.
Steki jagnięce usmaż (po 6 minut z każdej strony) na pozostałym maśle. Mięso zalej sosem miętowym, podgrzewaj, ciągle mieszając, aż sos zacznie wrzeć. Steki podawaj w sosie z groszkowym piure. Dobrym dodatkiem są młode ziemniaki ugotowane wraz z gałązką mięty.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki