Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbka z malinami
Wątróbka z malinami - składniki:
Wątróbka z malinami - sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z szałwią, igiełkami rozmarynu, pieprzem i solą. Wątróbkę oczyścić z błon, pokroić w paski szerokości 1 cm, obtoczyć w przyprawionej mące i smażyć, mieszając, 2 min na rozgrzanym maśle z olejem. Dodać świeżą szałwię i smażyć jeszcze 1 min. Łyżką cedzakową wyjąć zrumienioną wątróbkę i przechować w cieple w ogrzanym naczyniu. Maliny opłukać, kilkakrotnie zanurzając wraz z cedzakiem w wodzie, i osączyć. 20 malin odłożyć do przybrania, pozostałe zmiksować.
Z patelni po smażeniu wątróbki usunąć tłuszcz, wlać likier i, mieszając, gotować na bardzo małym ogniu 1 min. Włożyć zmiksowane maliny, dodać cukier puder, przyprawić pieprzem i solą.
Wątróbkę podawać z ryżem ugotowanym na sypko, polaną sosem malinowym, przybraną odłożonymi malinami i gałązką rozmarynu. (
Z patelni po smażeniu wątróbki usunąć tłuszcz, wlać likier i, mieszając, gotować na bardzo małym ogniu 1 min. Włożyć zmiksowane maliny, dodać cukier puder, przyprawić pieprzem i solą.
Wątróbkę podawać z ryżem ugotowanym na sypko, polaną sosem malinowym, przybraną odłożonymi malinami i gałązką rozmarynu. (
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki