Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pascha domowa

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pascha domowa - składniki:
Pascha domowa - sposób przygotowania: Ser zemleć dwa razy. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mleko i ogrzewać na ogniu, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia, dodać masło, ser, rodzynki (część rodzynek zostawić do przybrania) oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Na końcu wlać sok z marchwi i ponownie wymieszać. Formę wyłożyć lnianą serwetką, włożyć masę serową, przykryć serwetką, przycisnąć deseczką, obciążyć i pozostawić na 2-3 godz., aby wyciekła serwatka. Następnie wyjąć paschę z formy i przybrać rodzynkami oraz owocami z kompotu. Przed podaniem mocno schłodzić w lodówce.