Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z bazyliowym pesto w towarzystwie parmezanu
Spaghetti z bazyliowym pesto w towarzystwie parmezanu - składniki:
Spaghetti z bazyliowym pesto w towarzystwie parmezanu - sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, najlepiej al dente we wrzątku z odrobiną masła. Bazylię, słonecznik i orzechy wraz z czosnkiem oraz oliwą dokładnie zmiksować, aby powstała jednolita masa. Doprawić solą i pieprzem. Podgrzać wraz z odsączonym makaronem i przed podaniem każda porcję posypać parmezanem oraz udekorować świeżą bazylią.
- opakowanie makaronu spaghetti
- 2 duże garści świeżej bazylii
- pół szklanki ziaren słonecznika i ćwierć orzeszków piniowych
- ząbek czosnku
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- parmezan
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki