Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lasagne pieczarkowa
Lasagne pieczarkowa - składniki:
Lasagne pieczarkowa - sposób przygotowania:
Sos: wymieszaj trochę mleka z mąką, powoli dodawaj pozostałe mleko i postaw na ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Następnie dodaj sól, masło i doprowadź do wrzenia. Tak aby sos nie był zbyt gęsty. Na patelni podsmaż przez kilka minut oliwę z oliwek i ząbek czosnku oraz pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Dopraw to wszystko solą i dodaj do sosu, wymieszaj, a następnie dodaj Barilla Pesto alla Genovese. W naczyniu do pieczenia ułóż dwa arkusze lasagne, dodaj sos i pieczarki z pesto oraz trochę startego sera pecorino, a następnie połóż dwie kolejne warstwy lasagne i przykryj tak samo jak poprzednio. Na wierzchu ułóż warstwę lasagne. Piec około 30min w temperaturze 200 °C w piekarniku,w połowie wysokości.
Lasagne z cukinią i kurkami - obudź w sobie Garfielda
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki