Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa warzywno-grzybowa z sosem sojowym TaoTao
Zupa warzywno-grzybowa z sosem sojowym TaoTao - składniki:
Zupa warzywno-grzybowa z sosem sojowym TaoTao - sposób przygotowania:
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w krążki, a grzyby na mniejsze kawałki. Podgrzewamy bulion, a następnie wrzucamy do niego warzywa. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem i sosem sojowym, a następnie gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Do gotowej zupy dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Podajemy posypaną obficie natką pietruszki.
- 1.5 litra bulionu warzywnego
- 1 por - tylko biała część
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 200 g borowików
- 200 g prawdziwków
- 200 g pieczarek
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 1 gałązka rozmarynu
- natka pietruszki
- czarny pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki