Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ogórki z musztardą Babci Heleny
Ogórki z musztardą Babci Heleny - składniki:
Ogórki z musztardą Babci Heleny - sposób przygotowania:
Ogórki gruntowe myjemy i moczymy w zimnej wodzie 2-3 godziny. Wyjmujemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości 1/2 cm. Przygotowujemy zalewę: zagotowujemy wodę z octem i pozostałymi składnikami. Pokrojone ogórki wkładamy do szklanej miski i zalewamy gorącą marynatą. Zostawiamy na 4 godziny. Odcedzamy, ale nie wylewamy zalewy. Wyparzone słoiki wykładamy gałązkami kopru, wkładamy ogórki i ząbki czosnku (1-2 ząbki na półlitrowy słoik). Zalewamy marynatą. Gorące słoiki pasteryzujemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki