Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Aromatyczny olej ziołowy
Aromatyczny olej ziołowy - składniki:
Aromatyczny olej ziołowy - sposób przygotowania:
Na rozgrzaną suchą patelnię wsypujemy kolendrę, pieprz, gałkę muszkatołową, goździki i grubo zmielone ziele angielskie. Podgrzewamy, mieszając, na średnim ogniu, aż przyprawy zaczną wydzielać silną woń. Następnie wsypujemy je do butelki i od razu zalewamy oliwą lub olejem. Dodajemy skórkę cytrynową i rozmaryn, mieszamy, szczelnie zamykamy butelkę i odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce. Po trzech tygodniach olej będzie gotowy. Znakomity do smażenia ryb.
- łyżeczka kolendry
- 4-6 ziaren czarnego pieprzu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 goździki
- 2 - 3 ziarenka ziela angielskiego
- 0.5 l oliwy lub oleju
- skórka skrojona z wcześniej wyszorowanej niedużej cytryny
- gałązka świeżego rozmarynu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki