Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka faszerowane szynką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (43 głosy)

Jajka faszerowane szynką - składniki:
  • 10 jajek (ugotowanych na twardo i obranych)
  • 350 g szynki (najlepiej konserwowej; pokrojonej w grubsze plastry)
  • dwie płaskie łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • 4-5 płaskich łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • Do dekoracji: posiekany koperek i pokrojona w kosteczkę papryka
Jajka faszerowane szynką - sposób przygotowania: Szynkę pokrój w kosteczkę, dodaj posiekany koperek i wymieszaj. Jajka przekrój na połowy. Żółtka utrzyj z chrzanem i majonezem na puszystą masę. Połącz z szynką i koperkiem Dopraw solą i pieprzem. Masą szynkową faszeruj białka. Jajka wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Przed podaniem udekoruj papryką i koperkiem.
Jajka faszerowane guacamole