Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
Surówka z kapusty pekińskiej - sposób przygotowania:
Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Poszatkuj lub porwij na niewielkie kawałki. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Z jabłka wykrój gniazdo nasienne. Owoc pokrój na cieniutkie plasterki lub obierz i zetrzyj na tarce. Kukurydzę odcedź z zalewy. Według uznania dodaj natkę pietruszki, cebulę lub pora. Wszystkie składniki wymieszaj. Polej olejem lub oliwą oraz sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Dopraw do smaku. Odstaw do lodówki na około 0,5-1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
- pół główki dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała
- 2 średnie marchewki
- 1 kwaśne jabłko
- mała puszka kukurydzy lub około połowa standardowej
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- 2-3 łyżki oleju lub oliwy
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie:
- poszatkowana natka pietruszki
- pokrojona w kosteczkę cebula lub pocięty w paseczki por
Informacje o Surówka z kapusty pekińskiej
-
Menu dnia z plackiem po węgiersku
ze śmietaną lub z surówką z białej kapusty. Autor: Junona Lamcha-Grynberg Dobrym dodatkiem do sycącego placka po węgiersku będzie lekka, chrupiąca surówka. Jeśli lubisz pikantne potrawy, możesz dodać do niej posiekaną w krążki lub kosteczkę, papryczkę chili. Surówka z kapusty pekińskiej pół
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki