Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz wieprzowy z mleczkiem kokosowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz wieprzowy z mleczkiem kokosowym - składniki:
  • 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • bulion lub rosół
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
  • 1 papryka
  • marchewka z groszkiem (konserwowa) mała puszka
  • 4 średniej wielkości ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
Gulasz wieprzowy z mleczkiem kokosowym - sposób przygotowania: Mięso podsmażamy na patelni około 5 minut, dodajemy czosnek i paprykę, podsmażamy kolejne 3 minuty, wlewamy bulion, tak aby zakrył mięso i gotujemy około godziny. Następnie dodajemy przecier i mleko kokosowe oraz marchewkę z groszkiem oraz ziemniaki, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
Gulasz wołowy