Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - składniki:
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - sposób przygotowania:
Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy bulionetkę. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 1 marchew
- 7 pieczarek
- 100 g kapusty kiszonej
- przyprawa do mięsa
- ostra czerwona papryka
- słodka czerwona papryka
- bulionetka do duszonych mięs
- 250 ml wody
- sól
- pieprz
- olej do podsmażenia
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki