Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - składniki:
  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 7 pieczarek
  • 100 g kapusty kiszonej
  • przyprawa do mięsa
  • ostra czerwona papryka
  • słodka czerwona papryka
  • bulionetka do duszonych mięs
  • 250 ml wody
  • sól
  • pieprz
  • olej do podsmażenia
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - sposób przygotowania: Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy bulionetkę. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Gulasz wołowy