Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z dyni z mandarynkami
Zupa z dyni z mandarynkami - składniki:
Zupa z dyni z mandarynkami - sposób przygotowania:
Dynię myjemy, drążymy, kroimy na części i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Jeszcze gorącą blendujemy na gładko. Mandarynki obieramy. Z czterech z nich wyciskamy sok i przecieramy przez sitko, piątą kroimy w kosteczkę. Do puree dyniowego dodajemy pół szklanki mleka zagęszczonego, masło, sok z mandarynek, cukier. Mieszamy. Sok z cytryny wyciskamy i sprawdzając stopień kwaskowatości stopniowo dodajemy do pomarańczowej zupy. Jeśli jest za gęsta dodajcie więcej mleka, jeśli zbyt płynna, podgotujcie do odparowania płynów. Sugeruję tylko uważać na bulgotanie - niestety takie kremy łatwo parzą nasze dłonie Gotową zupę wykładamy na talerze, dekorujemy kleksami śmietany i kosteczkami pokrojonej mandarynki. Zjadamy i biegniemy po dokładkę. Bo pyszna!
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki