Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem z borowików
Krem z borowików - składniki:
Krem z borowików - sposób przygotowania:
Pokroić cebulę w drobną kostkę. w garnku rozpuścić masło i podsmażyć na nim cebulę z boczkiem. Dodać kolejno borowiki, ziemniaki, serki topione, sól oraz pieprz. Całość zalać wywarem i śmietaną. wszystko gotować na średnim ogniu około 15 minut. Zestawić garnek z ognia i za pomocą blendera zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawać na gorąco z posiekaną natką pietruszki.
- 400 g borowików
- 150 g ziemniaków
- 70 g cebuli
- 20 g masła
- 200 g serków topionych śmietankowych
- 1 łyżeczka soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1.5 l wywaru drobiowego
- 100 ml śmietany 18%
- 50 g boczku wędzonego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki