Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffinki z poziomkami i białą czekoladą
Muffinki z poziomkami i białą czekoladą - składniki:
Muffinki z poziomkami i białą czekoladą - sposób przygotowania:
W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej misce roztrzepujemy jajka i mieszamy z pozostałymi mokrymi składnikami, jogurtem i olejem. Na koniec zawartość obu misek mieszamy ze sobą. Dodajemy posiekaną drobno czekoladę oraz poziomki i delikatnie mieszamy. Foremki do muffinek wypełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut w 200 st. C.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki cukru
- 180 g jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 100 g białej czekolady
- 200 g poziomek
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki