Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wstążki z ogórka z sosem pomidorowym i kolendrą
Wstążki z ogórka z sosem pomidorowym i kolendrą - składniki:
Wstążki z ogórka z sosem pomidorowym i kolendrą - sposób przygotowania:
Ogórki kroimy wzdłuż na cieniutkie paski, najlepiej ostrą obieraczką do warzyw. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Z pozostałych składników przygotowujemy dressing: lekko rozgniatamy i mieszamy je razem. Paski ogórków odciskamy, osuszamy na papierowym ręczniku. Układamy na dużym płaskim talerzu i polewamy dressingiem.
- 2 duże ogórki (ze skórą; pozbawione pestek)
- łyżka soli
- 450 g dojrzałych pomidorów (bez skóry; bez pestek pokrojonych w kostkę)
- 6 dymek (pokrojonych w cienkie plasterki)
- ząbek czosnku (zblanszowany i zmiażdżony)
- garść liści kolendry (drobno posiekanych)
- łyżka octu z czerwonego wina
- szczypta cukru
- 2 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki