Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pascha ze skórką pomarańczową
Pascha ze skórką pomarańczową - składniki:
Pascha ze skórką pomarańczową - sposób przygotowania:
Migdały i orzechy zalewamy wrzątkiem. Osączamy, obieramy ze skórek. Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie. Mielemy ser. Odcedzamy rodzynki, odkładamy trochę do dekoracji. Orzechy i migdały drobno kroimy. Wyjmujemy miąższ z laski wanilii, morele i skórkę pomarańczową kroimy w paseczki. Ucieramy żółtka z cukrem, stopniowo dolewamy kremówkę, dodajemy miąższ wanilii, stawiamy naczynie na małym ogniu i, mieszając, podgrzewamy do ok. 85°C. Gdy masa przestygnie, ucieramy ją z masłem i twarogiem. Wsypujemy rodzynki i posiekane bakalie. Masę serową przekładamy na lnianą ściereczkę, którą mocujemy na misce. Obciążamy i zostawiamy na 10-12 godzin, aby obciekła. Gotową paschę dekorujemy bakaliami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki