Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pikantny sos śliwkowy
Pikantny sos śliwkowy - składniki:
Pikantny sos śliwkowy - sposób przygotowania:
Herbatę zagotować w garnku z cynamonem i papryczką chilli - potrzymać na małym ogniu ok. 10 minut żeby napar miał wyczuwalny aromat cynamonu i ostrość chilli. Odcedzić, dorzucić wydrylowane i pokrojone na ćwiartki śliwki i szalotkę. Dusić na wolnym ogniu ok. 30 minut aż sos się zredukuje. Doprawić solą i ksylitolem. Jeśli byłby za mało kwaśny można dodać odrobinę cytryny. W załączniku przesyłam zdjęcia sosu oraz dwóch dań z jego użyciem: sałatki z krewetkami oraz grillowanej piersi z kurczaka.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki