Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muszle nadziewane pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muszle nadziewane pieczarkami - składniki:
Muszle nadziewane pieczarkami - sposób przygotowania: Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Obieramy czosnek, następnie drobno siekamy i rumienimy na patelni z trzema łyżkami oliwy. Wrzucamy pieczarki i smażymy do momentu, aż będą miękkie, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i znowu starannie odcedzamy. Napełniamy wgłębienia makaronowych muszelek farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Posypujemy parmezanem i skrapiamy oliwą. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy. (100 g - 120 kcal)