Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z ogórków małosolnych
Zupa krem z ogórków małosolnych - składniki:
Zupa krem z ogórków małosolnych - sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Bulion lub wywar doprowadź do wrzenia. Wrzuć ziemniaki i gotuj do miękkości. Ogórki pokrój w grube plastry. Dodaj do ziemniaków i bulionu, a następnie zmiksuj. Gotuj jeszcze przez 5-10 minut. Następnie zabiel zupę śmietaną i dopraw solą oraz pieprzem. Koperek poszatkuj drobno i dodaj do zupy (według uznania).
Rada: Zupę można podawać z odrobiną śmietany lub jogurtu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki