Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomarańczowa granita z campari
Pomarańczowa granita z campari - składniki:
Pomarańczowa granita z campari - sposób przygotowania:
Wymieszaj sok pomarańczowy, campari i 1/2 szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, wlej mieszaninę do miski i zamrażaj 4-6 godzin, mieszając co 30 minut. Szklaneczki na martini wstaw na godzinę do zamrażalnika, a potem napełnij je granitą, udekoruj cząstkami nektarynek. Podawaj od razu.
- 3 szklanki świeżo wyciśniętego i przecedzonego soku z pomarańczy
- 1/2 szklanki campari
- 1/2 szklanki cukru (+ 2 łyżki)
- 3 nektarynki umyte i pokrojone w dość cienkie cząstki (mogą też być brzoskwinie; morele lub fileciki z pomarańczy)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki