Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z pesto z cukinii i anchois

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Spaghetti z pesto z cukinii i anchois - składniki:
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois - sposób przygotowania: Cukinie kroimy na cienkie talarki i dusimy do miękkości na oliwie z posiekanym czosnkiem i papryczką. Miksujemy, dodając filety anchois, przyprawiamy do smaku i odstawiamy. Drobno siekamy zioła. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej gorącej wody, odcedzamy, od razu mieszamy z sosem, dodając parę łyżek wody z gotowania (aby makaron się nie skleił). Posypujemy posiekanymi ziołami i podajemy.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty