Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois - składniki:
Spaghetti z pesto z cukinii i anchois - sposób przygotowania:
Cukinie kroimy na cienkie talarki i dusimy do miękkości na oliwie z posiekanym czosnkiem i papryczką. Miksujemy, dodając filety anchois, przyprawiamy do smaku i odstawiamy. Drobno siekamy zioła. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej gorącej wody, odcedzamy, od razu mieszamy z sosem, dodając parę łyżek wody z gotowania (aby makaron się nie skleił). Posypujemy posiekanymi ziołami i podajemy.
- 1 kg cukinii
- 1/2 szklanki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- 1 ostra papryczka
- 5-6 filetów anchois
- 50 dag spaghetti
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka bazylii
- sól
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki