Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wino z suszonych owoców głogu lub dzikiej róży
Wino z suszonych owoców głogu lub dzikiej róży - składniki:
Wino z suszonych owoców głogu lub dzikiej róży - sposób przygotowania:
Zalewamy owoce 5 l wrzącej wody i pozostawiamy na 24 godz., co jakiś czas mieszając, po czym przecedzamy przez płótno lub odwirowujemy w sokowirówce. Powstały płyn zlewamy do gąsiorka. Dopełniamy do 10 litrów wodą z rozpuszczonym w niej cukrem. Dodajemy kwasek cytrynowy, pożywkę drożdżową, mieszamy i zaszczepiamy drożdżowymi. Po 3 miesiącach leżakowania wino nadaje się do picia.
- 1.5 kg wysuszonych owoców
- 2-2.5 kg cukru
- 10 g kwasku cytrynowego
- 3 g pożywki drożdżowej
- drożdże winne rasy madeira; malaga; samos; steinberg lub tokaji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki