Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pyzy ze szpinakiem
Pyzy ze szpinakiem - składniki:
Pyzy ze szpinakiem - sposób przygotowania:
Szpinak blanszujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła, odcedzamy i drobno siekamy. Przekładamy do rondelka na pozostałe rozgrzane masło, dodajemy kaszę mannę i podsmażamy, starannie mieszając, przez parę minut. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem, aż kasza napęcznieje. Do ciepłej masy szpinakowej dodajemy odciśnięte ziemniaki i sól do smaku. Dwiema łyżkami formujemy okrągłe pyzy i gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy polane masłem.
- 300 g szpinaku
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 2 szklanki surowych startych ziemniaków
- sól
- masło do polania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki