Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z mango i mozzarelli z cytrusowym dressingiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z mango i mozzarelli z cytrusowym dressingiem - składniki:
Carpaccio z mango i mozzarelli z cytrusowym dressingiem - sposób przygotowania: Wykrawamy rdzeń z łodyg trawy cytrynowej i siekamy go. Ocieramy skórkę z limonek i wyciskamy sok. Mieszamy z trawą cytrynową i cukrem. Siekamy oczyszczone z pestek chilli, dodajemy do mieszaniny limonkowej razem z olejem orzechowym i balsamem mango. Solimy do smaku. Obrane mango i mozzarellę kroimy w plasterki. Układamy na przemian na talerzykach, skrapiamy przygotowanym dressingiem, posypujemy grubo pokrojonymi orzechami. Carpaccio możemy podać samo albo przełożyć je cienkimi plasterkami upieczonej piersi kurczaka. Uwaga: jeśli zamierzamy podać do tej przystawki wino (pasuje białe wytrawne), pamiętajmy, aby nie było nazbyt kwasowe.