Kremówka
Informacje o Kremówka
-
Kremówki
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Rozmrozić ciasto. Zwilżyć płaty wodą. Podzielić na cztery równe części. Położyć jeden na drugim. Rozwałkować na blacie posypanym mąką . Piec 20-25 min w temperaturze 200 st. C. Przestudzić. Kroić na kwadraty.
-
Patriotyzm na słodko. Czy ciastko "patriotka" stanie się narodowym przysmakiem?
W 2018 roku przypada 100. rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości. Z tej okazji fundacja Idea Nova zorganizowała konkurs na... ciastko, które stanie się symbolem patriotycznym. Jak wygląda "patriotka"? Konkurs ruszył w tłusty czwartek i potrwa do 15 kwietnia. Mogą w nim wziąć udzia
-
Chudsza kuchnia
Carpaccio to dobry pomysł, plasterki mięsa są cienkie. Mogę bezkarnie wciągnąć kilka talerzy, a i tak będzie to porcja nie większa niż jeden befsztyk. Ostatnio jestem fanką carpaccio z buraków. Upieczone kroi się cieniutko i rozkłada jak plasterki wołowiny. Na to rukola i listki
-
Podziemny krąg warzyw
Marchewki w śmietanie (dla 6 osób) 1 kg marchewki, 1 łyżka cukru, 2 łyżki masła, 1 szklanka wywaru warzywnego, 1 szklanka śmietanki kremówki, biały pieprz i sól do smaku, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Marchewki szorujemy i skrobiemy, a potem kroimy w słupki o
-
Menu na jesienne popołudnie
kremówki Dodatki: 4-6 ziemniaków łyżeczka majeranku kilka igiełek rozmarynu 100-150 g chudego wędzonego boczku łyżka sklarowanego masła Wywar gotujemy na małym ogniu. Włoszczyznę kroimy w kostkę, obsmażamy na łyżce rozgrzanego masła, podlewamy winem i wywarem, chwilę razem dusimy
-
Dzień Mamy i doskonały tort bezowy z kremem czekoladowym i figami
Doskonały tort bezowy z kremem czekoladowym i figami Składniki: Składniki na bezę:8 białek z jajek (ok. 300 ml) 450 g cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octu ryżowego Składniki na nadzienie:500 ml śmietanki kremówki 36%150 g gorzkiej czekolady75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland100 g
-
Jak zrobić torcik śmietankowy z rozmarynem i malinami
Przepis (składniki na 2 torciki o średnicy 22 cm) 3 jajka 100 g cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 gałązki rozmarynu 200 g śmietanki kremówki
-
Zakręcone śliwki
śmietany kremówki 50 dag śliwek 200 ml soku jabłkowego Kruszymy biszkopty, zagniatamy z posiekanymi orzechami, cynamonem i miękkim masłem. Masą równomiernie wylepiamy spód
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki