Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem kasztanowy
Krem kasztanowy - składniki:
Krem kasztanowy - sposób przygotowania:
Kasztany z pokrojoną w kostkę marchewką i posiekanym czosnkiem podsmażamy na maśle z oliwą. Zalewamy wodą i gotujemy 20 min. Zmniejszamy ogień, wlewamy mleko i gotujemy przez 10 min. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem miksujemy zupę, część kasztanów pozostawiając w kawałkach - do dekoracji.
Informacje o Krem kasztanowy
-
Najlepsze kasztany
śmietaną. Jeśli chcesz, udekoruj deser kakao, polewą czekoladową lub kandyzowanymi kasztanami. Wskazówka: do przygotowania deseru możesz też wykorzystać gotowe, niesłodzone puree z kasztanów, wymieszane ze słodkim kremem kasztanowym. Oba produkty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki