Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z sosem anchois

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z sosem anchois - składniki:
Spaghetti z sosem anchois - sposób przygotowania: Przecier i wino zagotowujemy w rondelku i odstawiamy. Cebule drobno siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oliwie, dodajemy anchois, zioła i przecier z winem. Doprawiamy do smaku solą. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. W międzyczasie gotujemy spaghetti w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy od razu ze świeżo mielonym pieprzem.

Informacje o Spaghetti z sosem anchois

  • Anchois - małe rybki o słonym charakterze

    . Może się zdarzyć, że niektóre tzw. "anchois" mają w składzie nie sardele, a szprotki. Pamiętaj, że sardele anchois są bardzo słone, dlatego trzeba z nimi uważać. Przepis na spaghetti z sosem anchois Składniki: 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 kieliszek białego wina 4 cebule 2 łyżki oliwy 10