Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z sosem anchois
Spaghetti z sosem anchois - składniki:
Spaghetti z sosem anchois - sposób przygotowania:
Przecier i wino zagotowujemy w rondelku i odstawiamy. Cebule drobno siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oliwie, dodajemy anchois, zioła i przecier z winem. Doprawiamy do smaku solą. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. W międzyczasie gotujemy spaghetti w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy od razu ze świeżo mielonym pieprzem.
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 kieliszek białego wina
- 4 cebule
- 2 łyżki oliwy
- 10 filetów anchois
- 1 czubata łyżka mieszanych posiekanych ziół (natka pietruszki
- liście selera naciowego i szałwii
- igiełki rozmarynu)
- sól i pieprz
- 40 dag spaghetti
Informacje o Spaghetti z sosem anchois
-
Anchois - małe rybki o słonym charakterze
. Może się zdarzyć, że niektóre tzw. "anchois" mają w składzie nie sardele, a szprotki. Pamiętaj, że sardele anchois są bardzo słone, dlatego trzeba z nimi uważać. Przepis na spaghetti z sosem anchois Składniki: 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 kieliszek białego wina 4 cebule 2 łyżki oliwy 10
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki