Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lesso rifatto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lesso rifatto - składniki:
Lesso rifatto - sposób przygotowania: Cebule obieramy i podsmażamy na 5 łyżkach oliwy. Gdy zaczną się rumienić, dodajemy pomidory, solimy, pieprzymy i gotujemy sos parę minut. Dodajemy mięso pokrojone na kawałki, przykrywamy garnek i gotujemy dalej na małym ogniu przez 20 min, mieszając od czasu do czasu.

Informacje o Lesso rifatto

  • Bollito misto, włoski sposób na chłody

    Bollito misto, włoski sposób na chłody

    gotowanemu mięsu. We Florencji bardzo popularne są także pyszne pulpeciki z gotowanego mięsa i warzyw (polpette di lesso) oraz potrawa zwana lesso rifatto, czyli "przeróbka z ugotowanego mięsa". W jednym i drugim przypadku chodzi o wykorzystanie tego, co zostało z ugotowanej wcześniej potrawy, bo