Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pasta z kurzych wątróbek
Pasta z kurzych wątróbek - składniki:
Pasta z kurzych wątróbek - sposób przygotowania:
Wątróbki oczyszczamy z żyłek, zalewamy alkoholem i odstawiamy co najmniej na godzinę (najlepiej na noc). Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i szybko obsmażamy przez kilka minut. Mięso powinno być z wierzchu rumiane, a w środku lekko różowe. Przekładamy wątróbki do miski, żeby przestygły. Na oleju rumienimy posiekaną cebulę. Wątróbki drobno siekamy, mieszamy z przesmażoną cebulką i przekładamy do miseczki. Na patelni rozpuszczamy smalec, porządnie solimy i pieprzymy. Gorącym smalcem zalewamy wątróbki. Studzimy i wstawiamy do lodówki, aby pasta stężała. Podajemy z chlebem.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki