Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z pomarańczami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierogi z pomarańczami - składniki:
Pierogi z pomarańczami - sposób przygotowania: Obrane pomarańcze dzielimy na cząstki i czyścimy z włókien i pestek. Z podanych składników zagniatamy ciasto i cienko je rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką krążki. Na każdy krążek kładziemy cząstkę owocu, ciasto naciągamy, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, garnek przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 2-3 min. Ugotowane pierogi wyjmujemy łyżką cedzakową, osączamy na durszlaku, a potem przekładamy na ciepły półmisek. Podajemy ze zrumienioną na maśle tartą bułką i posypane cukrem pudrem. Do pierogów pasuje też osobno podana gęsta śmietana.
4 sposoby na zawijanie pierogów