Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lekka sałatka z tuńczykiem i fasolą
Lekka sałatka z tuńczykiem i fasolą - składniki:
Lekka sałatka z tuńczykiem i fasolą - sposób przygotowania:
Czosnek rozgniatamy z solą i pieprzem i rozcieramy z sokiem z cytryny. Na końcu dodajemy oliwę - wlewamy ją cieniutkim strumieniem, cały czas mieszając. Fasolę i tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w ćwiartki plasterki ogórka, drobno posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w kostkę pomidory. Całość polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
- 1 puszka fasoli canellini lub innej
- 1 wężowy ogórek
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 50 dag pomidorów
- 2 łyżki natki pietruszki
- Sos:
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/4 szklanki oliwy extra virgin
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki