Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Japońskie curry z wołowiny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Japońskie curry z wołowiny - składniki:
Japońskie curry z wołowiny - sposób przygotowania: Mięso oraz wszystkie składniki marynaty mieszamy w szklanej misce. Przykrywamy, wstawiamy do lodówki na co najmniej 15 minut, nie dłużej jednak, niż na 2 godziny. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki. Rozgrzewamy olej w rondlu o grubym dnie, wkładamy do niego cebulę i marchewki, smażymy 4-5 minut. Wkładamy mięso razem z marynatą, smażymy minutę na mocnym ogniu, stale mieszając. Przykrywamy, zmniejszamy ogień do minimum, smażymy kolejne 5 min, od czasu do czasu mieszając. Wlewamy sos, zwiększamy ogień, gotujemy razem około 1 min, mieszając cały czas. Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Informacje o Japońskie curry z wołowiny

  • Jak curry zdobywało świat

    Jak curry zdobywało świat

    3-5 minut, aż się zawiną i będą przezroczyste. Przed podaniem posypujemy danie pokrojonymi w paseczki listkami bazylii oraz kaffiru (jeśli ich nie dostaliśmy - skórką cytrynową). Japońskie curry z wołowiny Mięso i marynata: 50 dag wołowiny