Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło - składniki:
Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło - sposób przygotowania: Migdały sparz i obierz. Połowę z nich przekrój na połówki, połowę zmiel lub bardzo drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż (2 minuty) połówki migdałów oraz chili. Potem wyjmij i wyrzuć chili, dodaj warzywa i smaż przez 3-4 minuty. Wymieszaj sherry i sok z cytryny, dodaj łyżkę wody. Warzywa polej sosem i posyp zmielonymi migdałami. Podgrzewaj jeszcze przez minutę na małym ogniu.