Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mus winogronowy z porto
Mus winogronowy z porto - składniki:
Mus winogronowy z porto - sposób przygotowania:
Winogrona kroimy na połówki i wrzucamy do rondla. Mieszając przez cały czas, podgrzewamy, aby owoce puściły sok. Gdy powstanie papka, wlewamy porto i wsypujemy cukier. Zmniejszamy płomień i gotujemy, aby powstał gęsty, aromatyczny mus. Podajemy jako dodatek do serów, na ciepło lub na zimno.
- 300 g czerwonych winogron
- 100 ml czerwonego porto
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 kawałek dowolnego sera pleśniowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki