Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mini-bułeczki z bryndzą
Mini-bułeczki z bryndzą - składniki:
Mini-bułeczki z bryndzą - sposób przygotowania:
Drożdże i cukier mieszamy z ciepłą wodą i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy roz-czyn podwoi swą objętość, dodajemy go do przesianej mąki wraz z solą i oliwą, a następnie wyrabiamy, aż ciasto stanie się gładkie. Przekładamy je do natłuszczonej miski i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie zagniatamy je jeszcze raz i znów odstawiamy na 10 min. Wykładamy ciasto na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm. Za pomocą szklanki wycinamy koła. Bryndzę rozcieramy ze śmietaną i olejem, dodajemy listki tymianku (kilka zachowujemy do dekoracji). Na każdym placuszku kładziemy plaster cebuli, a na nim porcję bryndzy. Dekorujemy listkami tymianku i pieczemy w 220°C przez ok. 15 min.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki