Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rostbef ze szparagami i pastą tahini
Rostbef ze szparagami i pastą tahini - składniki:
Rostbef ze szparagami i pastą tahini - sposób przygotowania:
Rostbef doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy rozmarynem. Obsmażamy na oliwie przez 3-4 minuty z każdej strony, przekładamy na wyłożoną folią aluminiową blachę, dodajemy szparagi (wcześniej odcinamy twarde końcówki) pokrojone na kawałki o długości 4 cm i pieczemy 25 minut w 180°C. W tym czasie mieszamy pastę tahini z sokiem cytrynowym. Upieczony rostbef odstawiamy na kilka minut, aby "odpoczął". Kroimy na cienkie plastry, jak na carpaccio. Układamy na talerzu wraz ze szparagami i polewamy sosem tahini.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki