Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami
Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami - składniki:
Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami - sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki. Układamy je na natłuszczonej blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 1 godzinę - wyjmujemy, gdy będą miękkie i lekko brązowe. Sok z cytryny, musztardę, śmietanę i oliwę ubijamy na gładki sos. Doprawiamy go solą i pieprzem, a następnie polewamy nim ziemniaki. Potrawę podajemy posypaną natką pietruszki.
- 10 średniej wielkości ziemniaków
- 10 łyżek oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- 4 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- 4 łyżki drobno siekanej natki pietruszki (lub macierzanki)
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki