Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami - składniki:
Pieczone ziemniaki z sosem z oliwy i ziołami - sposób przygotowania: Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki. Układamy je na natłuszczonej blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 1 godzinę - wyjmujemy, gdy będą miękkie i lekko brązowe. Sok z cytryny, musztardę, śmietanę i oliwę ubijamy na gładki sos. Doprawiamy go solą i pieprzem, a następnie polewamy nim ziemniaki. Potrawę podajemy posypaną natką pietruszki.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach