Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczony stek z halibuta
Pieczony stek z halibuta - składniki:
Pieczony stek z halibuta - sposób przygotowania:
Steki z halibuta skrop świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i oliwą, przypraw solą i pieprzem, obłóż koperkiem i wstaw na 12 godzin do lodówki. Sparz pomidory, obierz je ze skórki, przekrój na ćwiartki i usuń nasionka. Miąższ pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekaną bazylią i rozgniecionym czosnkiem, dodaj resztę oliwy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Marchewkę i buraczki ugotuj (oddzielnie) w osolonej wodzie do miękkości. Steki z halibuta upiecz w temp. 180°C (około 15-17 minut). Na 2 minuty przed końcem pieczenia rozsmaruj na rybach sos z pomidorów i bazylii. Na patelni roztop masło, podduś pokrojone w plasterki marchewki i buraczki. Przypraw do smaku, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Ryby podawaj z warzywami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki