Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z grillowanymi warzywami, anchois i oregano

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z grillowanymi warzywami, anchois i oregano - składniki:
Makaron z grillowanymi warzywami, anchois i oregano - sposób przygotowania: Papryki grillujemy w piekarniku, aż skórka będzie czarna, wkładamy na kilka minut do foliowej torebki, następnie obieramy ze skóry, usuwamy pestki i kroimy w cienkie paski. Bakłażany i cukinie kroimy wzdłuż w plastry i również grillujemy. Czosnek, natkę i oregano drobno siekamy. Wszystkie warzywa układamy na głębokim półmisku, posypujemy posiekanymi ziołami i polewamy obficie oliwą, tak aby dokładnie je przykryła. Odstawiamy na co najmniej parę godzin. Anchois siekamy, wkładamy do dużej miski. Warzywa odcedzamy (zostawiamy oliwę!), siekamy grubo i dodajemy do anchois, zalewamy ziołową oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy "al dente" w dużej ilości gorącej, osolonej wody, odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy.

Informacje o Makaron z grillowanymi warzywami, anchois i oregano

  • Zioło klasyk

    Zioło klasyk

    małym ogniu przez 15 minut. Wlewamy bulion i gotujemy jeszcze 20 minut. Doprawiamy solą (jeżeli trzeba) oraz pieprzem. Podajemy z tartym parmezanem. PASTA CON VERDURE GRIGLIATE, ACCIUGHE E ORIGANO (Makaron z grillowanymi warzywami, anchois i oregano