Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa marchewkowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa marchewkowa - składniki:
Zupa marchewkowa - sposób przygotowania: Marchew oczyszczamy i kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekane cebule, dwie łyżki masła oraz odrobinę wody i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie zalewamy jarzyny rosołem lub wywarem, wrzucamy opłukany ryż i gotujemy razem, aż składniki będą zupełnie miękkie. Wówczas doprawiamy solą i cukrem, miksujemy, ogrzewamy i dodajemy resztę masła. Podajemy z grzankami.

Informacje o Zupa marchewkowa

  • Menu dnia z nutą słodyczy

    Menu dnia z nutą słodyczy

    Jeśli nie przepadasz za smakiem naci świeżej kolendry, spróbuj dodać do zupy suszone owoce. Mają przyjemny, lekko anyżowy aromat, który świetnie podkreśli smaki marchewki i pomarańczy. Zupa marchewkowo-pomarańczowa z kolendrą duża cebula 6 marchewek 3 łyżki oliwy 5 cm korzenia imbiru łyżeczka

  • Szybkie, rozgrzewające zupy

    Szybkie, rozgrzewające zupy

    mama Duo Waza do zupy KWADRATY Waza 100039 Waza stalowa na zupę z pokr... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Zupę marchewkową, podobnie, jak zupę pomidorową, możesz dowolnie urozmaicać. Pasują do niej zarówno pikantne

  • Słodko-ostre menu na rozgrzewkę

    Słodko-ostre menu na rozgrzewkę

    Na początek coś dla wielbicieli warzywnych zup kremów. Jeśli nie posiadasz mleczka kokosowego, zastąp je np. kwaśną śmietaną do zup. Rozgrzewająca zupa marchewkowa na ostro 8-10 dorodnych marchewek 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku świeży korzeń imbiru 2 małe lub 1 większa papryczka chilli

  • Stewia

    dodatkowe nuty ginęły przykryte ziołami i korzeniami. Łatwo dosłodzić stewią sos pomidorowy, gdy trafiło do niego również oregano i chili. Pasuje do zupy marchewkowej z curry, do gazpacho i do mięsnego ragou^ t (czytaj: ragu) z warzywami. Trudniej ze słodyczami, bo stewia nie

  • Koszerne kontra trefne

    Koszerne kontra trefne

    receptury, bo pewne składniki były za drogie lub trefne. Dorastałam, znając słodką zupę dyniową. Tutaj nie ma odmiany dyni, z której się ją robi. I tak powstała moja jesienna zupa marchewkowa. W ten sposób smaki, których piastunkami były babki i matki, przechodzą transformację. Jednak niezależnie od regionu