Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kokosowa zupa z fasolą
Kokosowa zupa z fasolą - składniki:
Kokosowa zupa z fasolą - sposób przygotowania:
Cebulę, pomidory i pieprz dusimy na maśle przez kilka minut. Dodajemy mleczko kokosowe, 2 1/2 szklanki wody oraz fasolę. Delikatnie dusimy pod przykryciem przez ok. 10-12 minut. Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Przyprawiamy zupę łyżeczką curry, pieprzem i solą. Wlewamy zupę do miseczek. Każdą porcję posypujemy łyżeczką wiórków kokosowych.
- 1 posiekana cebula
- kilka połówek dobrych świeżych pomidorów
- garść zielonego pieprzu (może być marynowany lub suszony)
- 3 łyżki masła
- 1 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 2 szklanki ugotowanej fasoli Kidney (czerwonej)
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 łyżeczka curry
- sól do smaku
- pieprz
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki