Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta ze szparagami i parmezanem
Tarta ze szparagami i parmezanem - składniki:
Tarta ze szparagami i parmezanem - sposób przygotowania:
Mieszamy i wyrabiamy składniki na ciasto. Rozwałkowujemy do wielkości nieco większej niż nasza forma do tarty (aby powstał rant ciasta). Formę smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Obieramy szparagi (białe - całe, zielone - tylko dolną część). Blanszujemy szparagi w osolonej wodzie ok. 5 minut. Odsączamy i układamy na cieście. Jajka, śmietanę i ser roztrzepujemy z solą i pieprzem. Polewamy szparagi. Zapiekamy tartę w piekarniku w temperaturze 180°C ok. 45-50 minut. Znakomicie smakuje z szynką parmeńską.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo
Informacje o Tarta ze szparagami i parmezanem
-
Jak gotować szparagi?
patyczek lub szpadkę do szaszłyków. Główki układamy tam, gdzie jest mniejszy żar. Zobacz przepisy na szparagi: Szparagi w boczku z parmezanem Kurczak zapiekany w delikatnym sosie ze szparagami Szaparagi z sosem czosnkowym Tarta ze szparagami i parmezanem Szparagi zapiekane w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki