Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce
Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce - składniki:
Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce - sposób przygotowania:
Mięso płuczemy i osuszamy. W miseczce mieszamy tartą bułkę z ziołami, drobno posiekanym czosnkiem i grubo posiekanymi orzeszkami piniowymi. Panierkę doprawiamy solą i pieprzem, doda-jemy masło i mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220°C. Antrykot (od strony mięsa) smarujemy ziołową panierką, przekładamy na blachę do pieczenia i luźno przykrywamy folią aluminiową. Podlewamy winem i oliwą. Pieczemy około pół godziny. Przed końcem pieczenia zdejmujemy folię, żeby skórka się zrumieniła. Kotleciki dzielimy na porcje 5 minut po wyjęciu z piekarnika. Podajemy z purée z zielonego groszku.
Informacje o Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce
-
Antrykot
. Zobacz także: Antrykot jagnięcy w ziołowej skórce Antrykot z ziemniakami Stek z antrykotu i wiosenne warzywa z grilla Antrykot sous vide z sosem aromatyzowanym trybulą
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki