Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z marchwi
Zupa krem z marchwi - składniki:
Zupa krem z marchwi - sposób przygotowania:
Myjemy i obieramy warzywa, marchewkę kroimy w grube plastry, ziemniaki oraz cebulę - w kostkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajmy przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy. Wrzucamy marchewkę oraz ziemniaki, zalewamy bulionem, zagotowujemy i dusimy 30 minut na niewielkim ogniu - do miękkości. Miksujemy i ewentualnie dosalamy. Prażymy na patelni ziarna słonecznika oraz kopru włoskiego, studzimy i mieszamy z solą morską. Każdą porcję zupy podajemy z łyżeczką koziego serka i posypujemy mieszanką ziaren.
Informacje o Zupa krem z marchwi
-
Świąteczne pomysły Kurta Schellera
jajka, udekoruj papryką. Autor: Kurt Scheller Dziękujemy firmie Kenwood za pomoc w przygotowaniu materiału Zupa krem z marchwi Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 500 g marchwi, obranej i pokrojonej w drobną kostkę 2 niewielkie cebule, pokrojone w kostkę 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 mały por
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki