Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paszteciki z sardynek

Autor
A A A
  • Paszteciki z sardynek

    Fot. Łukasz Zandecki

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paszteciki z sardynek - składniki:
Paszteciki z sardynek - sposób przygotowania: Owoce kumkwatu drobno siekamy i dusimy na suchej patelni. Sardynki rozgniatamy widelcem, a bób gotujemy i obieramy ze skórki. Gotowe kruche ciasto wykładamy na spodzie i bokach czterech foremek sufletowych. Następnie wypełniamy je sardynkami, dodajemy trochę konfitury z kumkwatu, a na wierzch trochę pokrojonego bobu. Nie ugniatamy farszu, tylko przykrywamy go kawałkiem ciasta, łącząc je z brzegami ciasta w foremce. Wierzch smarujemy żółtkiem. Paszteciki pieczemy w temp. 180°C przez 12 minut. Podajemy na rukoli.
Podręczny pasztecik podróżny