Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Paszteciki z sardynek
Paszteciki z sardynek - składniki:
Paszteciki z sardynek - sposób przygotowania:
Owoce kumkwatu drobno siekamy i dusimy na suchej patelni. Sardynki rozgniatamy widelcem, a bób gotujemy i obieramy ze skórki. Gotowe kruche ciasto wykładamy na spodzie i bokach czterech foremek sufletowych. Następnie wypełniamy je sardynkami, dodajemy trochę konfitury z kumkwatu, a na wierzch trochę pokrojonego bobu. Nie ugniatamy farszu, tylko przykrywamy go kawałkiem ciasta, łącząc je z brzegami ciasta w foremce. Wierzch smarujemy żółtkiem. Paszteciki pieczemy w temp. 180°C przez 12 minut. Podajemy na rukoli.
Podręczny pasztecik podróżny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki